Освобождават председателя на Държавна агенция “Разузнаване Атанас Ангелов Атанасов, стана ясно

...
Освобождават председателя на Държавна агенция “Разузнаване Атанас Ангелов Атанасов, стана ясно
Коментари Харесай

Освобождават председателя на Държавна агенция „Разузнаване” - криел информация от Радев

Освобождават ръководителя на Държавна организация “Разузнаване ” Атанас Ангелов Атанасов, стана ясно след съвещание на Министерския съвет.

Неговото място ще бъде заето от Антоан Гечев. Антоан Гечев е бил заместник-директор на Служба „ Военна информация “ в интервала 2018 година – 2020 година Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Военно дело “ от ВА „ Г. С. Раковски “.

Това се прави в подтекста на нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност на Република България. Под управлението на Атанасов Държавна организация “Разузнаване ” е осъществявала своята действия при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа индиферентност. Според закона Държавна организация “Разузнаване ” би трябвало да дава една и съща информация по размер и наличие на президента на България, ръководителя на Народното събрание и на министър-председателя. Този принцип е нарушен във връзка с разследваща информация, предоставяна на президента.

Станислав Йорданов Станчев е новият зам.-председател на ДАНС, който ще довърши мандата на отстранения Недялко Недялков. Мандатът завършва на 25 юли 2023 година

Станчев има образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Танкови войски-строеви “ от ВНВУ „ Васил Левски “ и по специалността „ Финанси “ от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР